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Décembre 7, 2015 - Carbohydrate Nutrition News

A review of sugar consumption from nationally representative dietary surveys across the world

Newens KJ & Walton J. A review of sugar consumption from nationally representative dietary surveys across the world. (2015) J Hum Nutr Diet. doi: 10.1111/jhn.12338

Un récent article de Newens et coll. a analysé la consommation de sucres dans le monde à partir d'enquêtes nationales représentatives sur les habitudes alimentaires réalisées dans 18 pays entre 1995 et 2012.

Les données étaient classées par groupes d'âge, afin de donner un plus ample aperçu de la consommation de sucres à toutes les étapes de la vie (des nourrissons aux personnes âgées). Elles peuvent servir de référence pour la surveillance continue.

Voici ce qu'il faut retenir de cet article :

  • La consommation totale de sucres (en % de la consommation énergétique) diminuait avec l'âge.
  • Dans la moitié des pays, la consommation de sucres ajoutés (en % de la consommation énergétique) culminait pendant l'adolescence puis régressait à l'âge adulte.
  • Sur les 18 pays représentés, la majorité sont européens (n=13). Le continent nord-américain (Canada et États-Unis) et l'Australasie (Australie et Nouvelle-Zélande) sont également bien représentés. Les données disponibles étaient rares pour l'Amérique du Sud (Brésil) ou inexistantes pour l'Asie et l'Afrique.

Resumé : 

BACKGROUND: Government and health organisations worldwide have recently reviewed the evidence on the role of dietary sugars in relation to health outcomes. Hence, it is timely to review current intakes of dietary sugars with respect to this guidance and as a benchmark for future surveillance. 

METHODS: This review collates data from nationally representative dietary surveys across the world and reports estimates of intakes of total and added sugars, and sucrose in different population subgroups. Total sugars includes all mono- and disaccharides; namely, glucose, fructose, lactose, sucrose and maltose. Added and free sugars differ in the quantity of natural sugars included in their definitions. Free sugars include sugars naturally present in honey, syrups, fruit juices and fruit juice concentrates, whereas added sugars typically only refer to those added during processing. 

RESULTS: Most countries reported intakes of total sugars, with fewer reporting intakes of added sugars and sucrose. No country reported intakes of free sugars. The available data suggest that total sugars as a percentage of energy were highest in the infant (<4 years), with mean values ranging from 20.0% to 38.4%, and decreased over the lifespan to 13.5-24.6% in adults. Intakes of added sugars were higher in school-aged children and adolescents (up to 19% of total energy) compared to younger children or adults. 

CONCLUSIONS: Further research into the dietary patterns contributing to added sugars intake in children and adolescents is warranted. It would also be beneficial to policy guidance if future dietary surveys employed a uniform way of expressing sugars that is feasible to measure and has public health significance. 

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