Pleins feux sur les glucides et la nutrition


22 février 2007 - Carbohydrate Nutrition News

Les glucides simples et l'obésité : les faits, la fiction et l'avenir

These proceedings are a summary of an international workshop held on April 5-6, 2006 in Utrecht, The Netherlands....

21 décembre 2006 - Carbohydrate Nutrition News

Nouvelles ressources 2006

Le Service d'information sur la nutrition de l'Institut canadien du sucre (ICS) a le plaisir de vous présenter le tout dernier numéro du bulletin annuel pour les professionnels de la santé, Glucides-Info, et d’une autre ressource à l'intention des professionnels de la santé, Évaluation de la consommation de sucres ajoutés...

19 octobre 2006 - Carbohydrate Nutrition News

Facteurs de l'obésité : sortir des sentiers battus

Objective: To investigate plausible contributors to the obesity epidemic beyond the two most commonly suggested factors, reduced physical activity and food marketing practices....

21 août 2006 - Carbohydrate Nutrition News

Les boissons édulcorées et l'adiposité : un examen scientifique

Four mechanisms were reviewed to explain the possible association between sweetened beverages and increased overweight or obesity: excess caloric intake, glycemic index and glycemic load, lack of effect of liquid calories on satiety, and displacement of milk....

22 juin 2006 - Carbohydrate Nutrition News

Consommation de glucides et résistance à l'insuline : examen scientifique

Insulin resistance underlies type 2 diabetes, CVD and the metabolic syndrome, driven by changes in diet, lifestyle, energy over-consumption and obesity....

06 avril 2006 - Carbohydrate Nutrition News

Le rôle de l'exercice dans le traitement et la prévention de l'obésité

The increasing prevalence of overweight and obesity highlight the need for improved intervention strategies to counteract this significant public health problem....

13 février 2006 - Carbohydrate Nutrition News

Statistique Canada révise les données sur la consommation de sucre

Le numéro le plus récent des Statistiques sur les aliments (Statistique Canada, Novembre 2005) montre que la consommation estimative de sucres et de sirops (sucre raffiné, sucre d'érable et miel) est en baisse depuis une dizaine d’années....

05 décembre 2005 - Carbohydrate Nutrition News

L'obésité chez les personnes âgées : Examen technique et déclaration de l'American Society for Nutrition et de la NAASO, The Obesity Society

Obesity causes serious medical complications and impairs quality of life. Moreover, in older persons, obesity can exacerbate the age-related decline in physical function and lead to frailty....

01 octobre 2005 - Carbohydrate Nutrition News

Le syndrome métabolique : Remise en question par les associations américaines européenes

The term "metabolic syndrome" refers to a clustering of specific cardiovascular disease (CVD) risk factors whose underlying pathophysiology is thought to be related to insulin resistance....

01 août 2005 - Carbohydrate Nutrition News

Solutions scientifiques à l'obésité : Les rôles du milieu universitaire, du gouvernement, de l'industrie et du système de soins de santé

The complexity of the obesity epidemic requires the cooperation of key stakeholders in this effort. No one sector, academia, government, industry, or health care, has been successful in combating this disease to date....